اکثر باتری های گوشی های موبایل تا یک روز اگر استفاده نشوند دوام دارند با اینحال راهکارهایی برای افزایش طول عمرشارژ آنها وجود دارد که در زیر 10 راهکار برای صرفه جویی و کاهش مصرف باتری در موبایل های اندرویدی را توضیح می دهیم.
۱- حالت Sleep را فعال کنید و روشنایی صفحه را کاهش دهید.
این روش، شاید متداول ترین راه برای نکهداری شارژ باتریاست و همچنین نگه داشتن روشنایی صفحه در حد ۵۰% یا پایین تر از آن موجب می شود که موبایل شما مدت زمان بیشتری را شارژ باتری داشته باشد.
در قسمت نوار اعلان ها و مراجعه به Settings>Display>Brightness Level می توانید این کار را انجام دهید .
۲- شناسایی اپلیکیشن های پر مصرف
بعضی اپلیکیشن ها حتی بعد از بسته شدن هم در پس زمینه فعال هستند و بدون اینکه آگاهی شما باتری را به مقدار زیادی مصرف می کنند.
در بخش مانیتورینگ نرم افزار اندروید با مراجعه به Settings>Battery مصرف اپلیکیشن ها رو خواهید دید.
۳- فعال کردن حالت صرفه جویی باتری
با فعال کردن این قابلیت مصرف باتری موبایل خود را مدیریت کنید. در برخی موبایل های اندرویدی وقتی که درصد شارژ به حد معینی برسد، حالت صرفه جویی باتری به صورت خودکار فعال می گردد.
۴- خاموش کردن بلوتوث و NFC
از دلایل اتمام سریع شارژ بسیاری از موبایل های جدید، روشن بودن بلوتوث و NFC است.
برخی از موبایل های اندرویدی، آیکن مخصوصی برای NFC در نوار اعلان ها دارند. با مراجعه به Settings>Wireless & Networks>NFC می توانید آن را روشن و خاموش کنید.
۵- استفاده از تصاویر با پس زمینه تیره
دو نوع صفحه نمایش LCD و AMOLEDدر گوشی های موبایل وجود دار که با انتخاب آن ها ال سی دی از یک سیستم نورافشانی در پس زمینه بهره می برد که هر پیکسل روی صفحه نمایش را نورانی می کند. در حالی که در صفحات AMOLED باشد هر پیکسل به تنهایی مولد نور است و انرژی مصرف می کند.پیکسلی که سیاه باقی بماند، روشن نشده و انرژی هم مصرف نمی کند.
۶- غیر فعال کردن جی پی اس و مکان یاب
بسیاری از اپلیکیشن ها همچون گوگل مپس برای تعیین مکان جغرافیایی از قابلیت مکان نمای گوشی موبایل استفاده می کند با این که شما از این اپلیکیشن ها استفاده نکنید مصرف تان باتری گوشیتان ناچیز است؛ بنابراین با خاموش کردن GPS شارژ گوشی شما مدت زمان بیشتری ماندگاری دارد. با مراجعه به Settings>Location می توانید آن را فعال یا غیرفعال نمایید.
۷- غیر فعال کردن فرمان های حرکتی غیرضروری
با فعال بودن تشخیص جهت نگاه (Eye-Tracking) یا فرمان حرکتی بدون لمس (Air Gesture) در پس زمینه فعالیت های گوشی،مقدار مصرف باتری بالا میرود و پیشنهاد می شود در صورتی که از آن ها استفاده نمی کنید آن ها را غیرفعال نمایید.
۸- غیرفعال کردن لرزش (ویبره) و صداهای اضافی
بازخوردهای لمسی یا Haptic feedback (لرزش هایی که هنگام اشاره به صفحه لمسی موبایل های اندرویدی احساس می کنید) شاید برای کاربر حس خوبی دارد اما با این حال این ویبره ها موتور لرزش را به راه می اندازند و هر چه تعداد لرزش ها بیشتر شود مصرف باتری هم بیشتر خواهد بود.
برای غیر فعال کردن آن می توانید به Settings>Sound & notification> Other sounds مراجعه کنید. از این قسمت می توانید گزینه هایی مثل “لرزیدن با اشاره”، “صدای شماره گیر”، “صدای قفل صفحه” و “صداهای تاچ” را برای دوام بیشتر باتری غیر فعال نمایید.
۹- استفاده کمتر از میانبر و ویجت ها
برای حفظ بیسشتر شارژ باتری، بهتر است که ویجت ها و میانبرهای غیر ضروری را حذف کنید. برای حذف ویجت ها کافیست انگشتتان را رویشان نگه داشته و آن را به سمت سطل زباله در بالای صفحه بکشید.
۱۰- غیرفعال کردن انیمیشن و ترانزیشن
انیمیشن های و ترانزیشن هایی که در تعویض صفحه استفاده می شود باعث استفاده از انرژی باتری می شود . با مراجعه به Settings>About phone و با ورود به Window animation scale، Transition animation scale و Animation duration scale تنظیمات آن را مشاهده و غیرفعال نمایید.